Follow us

Anmäld!♪♫

2013-09-24 - 19:21:31
Sååå, nu är jag anmäld till ponnyallsv. i Grankärr nästa helg! Ska då tävla Terrano i LD och sen i lagklassen! Ganska spännande faktiskt, och nejdå, inte alls nervös eller så.. Även om jag är ganska säker på att det kommer gå bra så får jag den där pirrande känslan i magen, men ska bli riktigt kul iallafall! Första gången jag hoppar lag och andra gången ute på Terrano. Ska se till att komma runt felfritt denna gången med, och jag hoppas att jag slipper sitta på ett tuggumi, det gjorde jag ju förra gången. Kunde lägga spöt på rumpan men han gav ingen som helst reaktion! Det enda han gjorde va att vifta lite på svansen som om de vart en fluga där.. det var knappt att sporrarna hjälpte! Men allt för mig nu! Vi hörs!:)
Finaste ever ju! ♥ 
 
¨

Ponnyallsv. Bratteborg

2013-09-21 - 13:53:00
Ibland hoppade han av lite tidigt/konstigt men annars gick det väldigt bra! Riktigt stolt över att han orkade och knappt protesterade nått genom att stegra eller bocka! 
¨

Ridpass!

2013-09-19 - 11:31:00
Ridpasset på Belle i torsdags gick väl sådär..
Vi började rida fram lite självständigt i båda varven i parkeringshagen-här kändes han jätte lugn o knappt något stark-, när vi var färdig framridna så tog vi tyglarna och alla gick över i höger varv.
Övningen gick ut på att gå skritta snett igenom och samtidigt göra skänkelvikning från övre halvan av hagen-neråt och när man kom rakt framför två bommar skulle vi rida rakt fram för att sedan ställa hästen rätt och gå ut i höger varv igen.
När vi gjort det några gånger så bytte vi varv och kände lite på traven och galoppen, det var väl helt ok, galoppen blev han lite stark men avslutade just då galoppen och traven så det var inget mer med det. Sen gjorde vi samma övning fast i vänster varv denna gången. När vi var klara med det så la vi till trav i övning, man skulle trava och göra skänkelvikning, sen efter bommarna skulle man fatta vänster galopp. Detta tyckte Belle var jätte kul, förutom de gånger han tyckte att han kunde göra vad han ville och att jag krävde för mycket av honom. Så då blev det att ställa sig på bakbenen och vägra gå framåt, vilket jag blev ganska sur över.. Men annars när han väl lyssnade gick han väldigt bra!
Vi bytte sedan varv och gjorde samma sak där! I höger varv gick han så mycket bättre än i vänster då han har mer muskler i högra sidan. Så i högra varvet var han mer samarbetsvillig och lyssnade faktiskt helt ok! 
När vi var klara skulle vi bara trava och skritta av hästarna innan vi gick in med dem. 
Lilla skogstrollet, så underbart söt♥



Allt för mig så länge!
¨

Terror..?

2013-09-16 - 19:52:00
Ja, det kan man kalla honom när man tänker på de hyss han gör då o då.. Ne men han kallas för Terror bara för att han är för j☼vlig ibland. Ställer sig på bakbenen och bockar, inget kul när man inte är förberedd på det kan jag ju säga.. Haha, iallafall- kan ju beskriva honom lite kort :)
  • B-ponny
  • Sån jäkla underhals, och över hals med för den delen..
  • Han är en riktigt go ponny när man väl lär känna honom och när han inser att personen som rider honom faktiskt går att sammarbeta med.
  • Han har hoppat upp till LB.(Dock inte med mig, än;)
  • Lat, tjock, RIKTIGT katig
  • Underbar..♥
  • Vi tävlade för första gången tillsammans i lördags! Felfritt men riktigt segt! Kan ju säga att jag är riktigt stolt över plutten som orkade hela banan..♥

Finaste killen.. Det ända som förstör bilden är ju jag.. (Sen om någon vill ha video från i lördags så kommentera!!)
De va allt för nu! Kommer ett inlägg på torsdag och kanske något innan det..? Så fortsätt kolla in och checka om nått nytt!  Kram sålänge!

¨

Underbara du♥

2013-09-16 - 19:08:00
Crut du är för bra..♥ som sagt skulle jag ju skriva ett enskilt inlägg om Crut, så här kommer det!
Crut är född 2002 och är ett russ, han är fuxfärgad och helt enkelt underbar. Crut är en glad o livlig ponny med mycket krut i sig ;) I skritt o trav kan han gå hur fint som helst men sen kan han va ganska jobbig när det kommer till galoppen o de är speciellt i hoppningen. I dressyr går det alldeles för sakta men sen i hoppning vet jag inte riktigt vad som händer. Om han blir överexalterad eller bara tycker det är jobbigt, för han börjar springa en jäkla mycket o då är han verkligen inte nått lätt att jobba med. Annars när det är en helt vanlig lektion med nybörjare (t.ex) så kan han va världens ängel o inte göra en fluga förnär. 
Just nu har jag faktiskt inte ridit honom 'ordentligt' utan endast haft honom på hoppträningarna, menmen. Alltid lite kul med omväxling!


Båda dessa bilder är på mig o Crut, på våran senaste tävling vilket va ponnyallsv.  :) Cred till Ebba som tagit bilderna, henne hittar ni på Här!
¨

Beskriving!↓

2013-09-15 - 18:38:09
Ja, jag heter då Amanda och är 13 år. Jag rider en gång i veckan och varannan vecka har jag hoppträning och vanlig ridning. Jag hade en favorit ponny, en D-ponny vid namn Castillo, när jag sedan blev något år äldre(ca 8-9) gick jag sedan ner till B-ponny, och här är jag än :) Jag har två favorit ponnysar där som heter Crut & Terrano. För det mesta rider och tävlar jag Crut, men har nu under senaste månaden ridit Terrano, en riktig go ponny, lite seg och lat men kan även va en riktig plåga när han inte vill som ryttaren vill.. Mer detaljerade inlägg om Crut och Terrano får ni senare! Info om mig:
- Runt 1,60 
- Jag klarar inte av falska människor och sånna som tror dem kan allt o vet allt.
- Crut har vart min favorit en långtid tillbaka, men Terrano har börjat komma ikapp..
- Min favorit artist är Justin Bieber, finns ingen bättre än han. 
- Jag är brunett, men många kallar mig blond..
- Har ridit i typ 7 år
- När jag var mindre spelade jag fotboll och hade bästa bollkontrollen. 
- Kan inte gå i pösiga jeans utan måste va åtsittande o snygga! 
- Jag har två hundar. 
- Denna bloggen tänker jag mest lägga upp träningspass(kanske ibland slänga in nått vardagligt!), så förvänta er inget stort bloggande! Det va allt så länge, Hörs!
 


¨
RSS 2.0