Follow us

Hoppning på Terrorn!♥

2013-10-29 - 18:41:00
Hoppningen igår gick bra, lite segt men vi klarade oss igenom lektionen utan att dö faktiskt! Vi hoppade bana eftersom det är hoppvecka på ridskolan denna vecka. Hoppvecka är en gång om året då alla ridgrupper får hoppa en bana, man får oftast bestämma höjd själv. Nybörjargrupper rider typ bara över bommar men andra grupper-som den jag rider i får bestämma vilken höjd. Men oftast är det höjden man brukar tävla som man hoppar.
Jag hoppade 65-70 skulle jag gissa på att det var.
Det var inte många hinder, bara fem men vi fick hoppa fram också så det togs sin lilla tid. När alla i ridgruppen hade hoppat så tog läraren fram en stor plastboll och vi körde hästfotboll, väldigt kul och hästen va knappt rädd för den!
Årets roligaste stund på häst ryggen kan jag ju säga. När jag styrde mot bollen och vi va ute vid väggen med den så kommer en storhäst från andra laget och ställer sig rakt framför så jag inte kommer förbi, dock hade jag ju liten ponny så jag fortsatte att trycka på tills bollen åkt under halsen på storhästen och sen red även jag under halsen på hästen framför. Kan ju säga att både häst och ryttar blev förvånade där. Mycket skratt den lektionen!
 
När vi sen va klara och skrittade av så kommer hon som red på storhästen och försöker putta ner mig från Terrano, hon fick inte av mig fastän hon fick hjälp av flera andra. Stolt ;) Och nej. hon va inte sur, vi hade precis innan vi började skritta av försöka putta ner varandra från hästarna, men inte det lättaste då hon va på stor häst och jag på b-ponny.. 
Det var den lektionen, helnöjd faktiskt. Tror även att det var första gången på ridskolan som han blev 'presenterad' för bollen och även det gick ju bra! 
 
Lekte lite innan med animationer.. haha aa detta blev resultatet! 
¨

Ridpasset- Crut

2013-10-29 - 16:46:00
Red två gånger igår! Första passet med bommar red jag på Crut. Vi skrittade fram lite innan vi tog tyglarna och började jobba med formen och farten, efter det skulle vi med att träna på våra sitsar, så började vi rida ojämnt. Alltså sitta ner en gång i traven och stå upp två gånger, sen bytte vi och satt ner två gånger och stod upp en.
Vi gjorde så några gånger innan vi stod upp två gånger och satt ner två gånger. Väldigt enkelt faktiskt.
 
Vi bytte sedan varv och la upp stigbyglarna framför sadlen och jobbade utan dem ett tag.
 
Sen tog vi ner dem och skulle öva på att släppa dem för att sedan fånga dem i galopp! Och även att få dem på rätt håll - gummibanden utåt. Riktigt kul tyckte både jag och Crut då det blev lite fart;)
I början var det inte det enklaste men efter ett tag fick vi in rytmen och då flöt det på väldigt bra.
När vår ridlärare såg att det funkade någorlunda bra bytte vi varv för att göra samma sak igen. När det även funkade i det varvet så började vi trava över två bommar.
Vi la sedan till galopp mellan bommarna och gjorde det till en övning som såg ut så här ungefär↓ 
Man skulle gärna försöka byta galopp över bommarna, det gick bra också. Dock blev han rädd precis uppe vid första bommen en gång för det började spöregna ute och ljudet inne i ridhuset blev öronbedövande! Det lät jättemycket och han blev då stressade av det och rusade ner till hästarna som va i andra halvan av ridhuset, det tog en stund innan han lugnade sig men det gick bra iallafall.
 
När vi sen va klara travade vi av dem och längde lite på tyglarna för att få dem att gå i lite lägre form och så dem fick sträcka ut ordentligt. Nu taggar vi hoppningen på torsdag då! 
¨

Shopping!

2013-10-27 - 16:07:00
Har vart på hööks och charlies idag, kollade efter chaps och vita ridbyxor då mina byxor har gått sönder.. Iallafall så hittade jag ett par riktigt snygga byxor från Crw på Hööks och dem var suuper, direkt när jag såg dem blev jag kär i dem. Underbart snygga! Så dem ska jag köpa imorgon eller i övermorgon! Ni kan få en bild så länge så ser ni ungefär hur dem ser ut!
På denna bild är dem dock mörkblåa, men dem jag ska köpa är vita! 
 
 
Kanske inte bästa bilden men jaja, på den lilla bilden är det iallfall utsmyckning, det är som ett litet bett som sitter precis vid fickan! Riktigt snygga, gillar också att det är resår vid nederdelen av byxan och att de är helskodda!
Kostar 649 tror ja det va men dem va båda snygga, sköna och lätta att röra sig i så tror faktiskt det blir värt det!♫
 
Kollade ju även på chaps, hittade inget som jag fastnade för så får se hur det blir:)
Funderar också på att köpa ett nytt schabrak med tanke på att jag inte får ha sveland schabraket eftersom det är reklam för djurförsäkringar och jag har för mig att man inte får ha reklam på lokaltävlingar! Och det andra schabraket jag har som är vitt är strl ponny och för litet så kanske ska köpa ett schabrak i strl cob!
¨

~Något alla människor vill ha..~

2013-10-25 - 16:53:20
Snabbt inlägg här! Tycker ni ska kolla in den här videon, sett den massa gånger, så jäkla skön!
¨

Riktigt segt↓

2013-10-24 - 20:04:00
Har verkligen vart riktigt segt här på bloggen, har inget att skriva om heller, rider ju inte förens på måndag! Kanske rider två ggr då, får se hur jag gör och det kommer förmodligen upp inlägg om hur det gick! Sen rider jag på torsdag nästa vecka oxå. Vår ridning blev inställd idag eftersom en från Portugal är i stallet just nu och håller lektioner. Så då får vi rida igen nästa vecka på måndag. Tror det blir bommar då vi ska hoppa på torsdagen. Kände att jag behövde slänga in nått så det inte blir helt dött! 
 
Dagen har vart riktigt go faktiskt! Slutade 11:45 och stack ner till kunskapskolan me några vänner. Vi var där ett tag innan jag och Atra gick till AD och satt där en halvtimma kanske och väntade på att några skulle komma, dock kom inte dem så vi stack därifrån. Vi stannade vid en rutschkana och åkte några gånger, garvade sönder när jag fastnade! Kan ju säga att vi hade kul.. Haha! När några dagisbarn sedan typ blev rädda för oss och ropade på deras fröken sprang vi iväg, för liksom, vem vill ha skulden för att man skrämmer småbarn? Inte vi iallafall! Så ja, dagen har flytit på väldigt bra! Blev även en tur till stallet innan oxå, vid fyra ungefär. Hämtade syrran som ridit sen bar det hem igen. Snabb men skön dag!
Igga mitt vackra face!  Man måste ju ba älskar't!  Finaste ponnyn ever!♥
 
 
 
¨

Tävling på G?

2013-10-15 - 18:00:48
 
Har funderat på att åka ut på tävling den 9/11, fick ju förfrågan av en annan tjej om jag ville hänga med, då blir det alltså JFK hopp. Dock fyller pappa år då, men kanske kan fira honom efter eller nått? Haha men om det blir så att jag följer med, så är det ju Terrano som jag ska tävla! :D Blir även tävling till helgen, klubbhopp på örks:) Även där blir det Terrano, LC+5 och en till klass, dock kommer jag inte ihåg om det var LD eller LC - men sån är ju jag, bokar in allt, sen kommer jag inte ihåg vad det är jag bokat in! Bäst asså ;)
 
 
¨

Riktig snygging!

2013-10-14 - 19:21:04
Måste ju bara visa snyggingen! Bilden är från ponnyallsv. sista omgången, riktigt fin enligt mig:)


¨

Ridlektionen!

2013-10-11 - 15:24:56
Igår på första lektionen red jag Snuitje och det gick la sådär.. Han kändes helt okej i traven, gick fint och var inte så uppspelt, men i galoppen hade jag knappt nån kontroll kändes det som. 
Vi gjorde iallafall en öving där det var mycket galopp, och han verkade knappt trött i slutet. Övningen gick ut på att fatta förvänd galopp på en långsida, vilket inte var jätte lätt då han hellre bara rusade iväg i traven än att fatta galopp. Efter ett tag fattade han dock att jag ville att han skulle galoppera. Är ändå rätt nörjd med honom eftersom han gick väldigt bra i traven och skritten, måste bara öva lite och hitta 'knappen' så att säga så kanske edt går bättre nästa vecka!
¨

Bilder nr.2-Grankärr

2013-10-07 - 18:23:57
Ni får lite avramlings bilder oxå! Har sparat de som jag tycker blev de 'bästa' till imorgon eller annan dag;) 
 
 
 
¨

Bilder från Grankärr!

2013-10-07 - 17:27:00
 
Asså, shiet, ni fattar inte hur nöjd jag är över Terrano! Han gick hur fint som helst, tappade inte farten nån gång nästan, förutom före tvåan en gång då han stannade en gång. Sen att jag åkte i backen bryr jag mig inte ett piss om för innan det, gick han underbart! Han har aldrig vart så taggad som han var då, kände redan när jag satt upp vid transporten o skrittade med långa tyglar att han gick väldigt snabbt och jag höll inte om honom eller nått! Vi hade verkligen kul! 
Bilderna är tagna av Lina på : Tuiija.blogg.se
¨

Tävling!☼

2013-10-06 - 19:09:57
Kom hem för några timmar sen efter tävlingen i Grankärr på Terrano! Gick GRYMT bra kan jag ju säga, är skit nöjd med honom idag! 
Red en förklass sen hoppade jag laget ju, förklassen nollade vi på men det gick riktigt segt! detta var vid 9 tiden och när jag hoppat klart skrittade jag av honom och sen gav jag honom massa äpplen och ställde in honom i transporten. När jag sedan hämtade honom vid halv två för laget var han över taggad! Asså verkligen, han kunde knappt stå stilla när jag skulle rida fram. Har aldrig känt att han vart så taggad som idag! När jag hoppade fram till lagklassen var han som en helt annan ponny! Sån jäkla fart fick han, han bockade och hade skitkul! Jossan Nordh o min syrra stod i mitten på ridbanan när jag hoppade fram och dem stod och garvade åt hans hyss. Kan ju bara säga att latmasken verkligen gav allt idag, även om det blev två stopp och avramling<3 han stannade på andra hindret vilket var en oxer och väldigt maxad! Den var väldigt breddad och terrano blev lite förvånad över både höjden och bredden men vi var snabbt över. Sen ett hopp åt sidan på sista hindret och så drog han ner halsen så jag hamnade fram över sadeln och låg på hans hals, jag hängde kvar en stund men efter ett tag när han inte drog upp huvudet så orkade jag inte hänga kvar längre så jag släppte stigbyglarna och gjorde en kullerbytta ner och landade på huvudet, dock föll jag ner på rumpan sen. Jag kunde inte annat än att skratta för jag visste att det var mitt fel så jag satt där i nåra sekunder och skrattade o klappade han på halsen. Haha, iallafall, nån som tog bilder i grankärr? Isåfall kan ni väl skicka dem på mig till min mail! - [email protected] 
Allt för mig så länge, ses! 


¨

Terrano o hoppning=..?

2013-10-04 - 23:20:54
Jodå terrano och hoppning går faktiskt helt okej ihop! Han är väldigt duktig och hoppar allt bara att ryttaren måste vara med han hela tiden och inte släppa drivningen. Orkar inte skriva nått längre inlägg om hoppningen igår på terrano(hoppade han på andra lektionen). Så skriver kort hur det gick. Det var fyra hinder, två räcken på en långsida sen stod det två till räcken snedda inåt, de sneda hindrena stod bredvid var sitt hinder på långsidan. 
Hoppas ni förstår ungefär hur det såg ut! Iallafall hoppade vi fram och sedan hoppade vi bana, först räckena på långsidan, sen körde man snett igenom och hoppade första hindret baklänges sen hoppade man nästa snedda hinder och sen tog man andra täcket på långsidan och hoppade. Detta skulle vi även göra i omhoppning. Det kändes okej med farten, men sen kom vi konstigt på första hindret och rev det så han snubblade men jag åkte ej av. Dock var jag omskakad och vi var inte helt på samma spår som vi vart när vi hoppade innan han snubblade. Vi tog andra hindret i trav som låg på åttio kanske? Och sen gjorde vi en liten sväng och kom lite snett på hindret men kom över, efter det hindret kände jag att jag skulle över utan svårighet och klämde då på honom och vi samarbetade faktiskt helt okej även om jag var lite omskakad. Duktig var han iallafall gubben<3 det var ju trots allt "höjdhopp" för honom och han litade på mig även om vi inte hoppat så jätte mycket innan. 

Ni får några mobilbilder då jag inte har tillgång till datorn just nu..:)
 
¨

Torsdags Ridpass!

2013-10-01 - 20:37:00
Kan ju börja med att skriva om första ridpasset, där bommar var på schemat! 
Jag hade Crut och vi började skritta, jag prövade att flytta ut i hörnen med skänklarna för att se om han var vaken eller inte. Jodå det var han, dock var han RIKTIGT stel och gick med huvudet uppe bland molnen hela tiden. När vi sedan var färdig fram skrittade tog vi trav och galopp i båda varven, även där var han stel men började mjuka upp sig lite. Fortfarande med huvudet väldigt högt upp spände jag tidemantyglen på andra öglan för att se hur han blev, kan ju säga att det blev resultat! Nästan direkt sökte han sig ner och vilade lite på tyglarna om man nu kan kalla det så! Efter ett tag så började vi rida tre stora serpentiner, först över tre trav bommar sen in mellan två socker bitar och sen över en ensam bom, detta gjorde vi några gånger innan vi bytte varv och gjorde samma sak fast nu tog skulle man fatta galopp mellan sockerbitarna och hålla den tills man kom ut till ca halva långsidan. Det gick inte jätte bra i början då han bara stretade emot och sprang utan att lyssna men efter att tag när jag tog allt i trav en gång lugnade han sig lite och då prövade jag galopp igen, den gången gick det faktiskt helt okej! Han var riktigt duktig efter ett tag, behövde inte kämpa emot något på honom, utan vi gjorde allt tillsammans, och de små skutt han tog över bommen när jag tryckte till lite i sidan var hur gulliga som helst! Vi gjorde även samma sak i andra varvet. När vi hade gjort detta ett par gånger var vi klara så vi började trava-skritta av dem i båda varven och det kändes riktigt skönt, förutom några småfel från min sida så tycker jag det gick riktigt bra! Och detta var även första gången jag red honom ett ordentligt ridpass och inte på en hopplektion, är riktigt nöjd med lillkillen ♥
Det var ungefär såhär övningen såg ut, det gröna är trav och röda galopp! 

 
 
 
¨
RSS 2.0